Trend gespot: groen dak

In steden en zelfs ook in dorpen bevinden zich veel platte daken, niet goed voor het milieu en het zorgt voor warme huizen. Hoe kun je platte daken gebruiken ten behoeve van het milieu - door toename van hevige regen kan het water niet goed kwijt door alle platte daken - en je portemonnee? Door ze groen te maken.

Water & biodiversiteit

Door het veranderende klimaat hebben we steeds extremer weer, extreem warm en droog komt voor maar het tegenovergestelde zeker ook. Door extreme neerslag wordt het steeds moeilijker om alle wateroverlast goed weg te laten lopen in onze riolen. Omdat er steeds meer platte daken komen en men vaker bestrating kiest voor in de tuin wordt het steeds lastiger om water goed te verwerken. Daarnaast neemt de biodiversiteit daardoor ook steeds meer af, groene daken zullen bijdragen aan de aanwezigheid van bijen, insecten, spinnen en vogels. Die allen welbekend te lijden hebben momenteel door het gebrek van groen.

Sedumdaken

Eén van de opties voor een groen dak zijn sedumdaken. Sedum is een verzamelnaam voor verschillende soorten vetplanten. Zo’n dak neemt 25 liter water per vierkante meter op en houdt dit ook vast, tot het water zoals gewoonlijk wordt afgevoerd. Daarnaast zorgt een sedumdak ervoor dat het dak twee keer zo lang meegaat en isoleert. 

 

Test voor verzekeraar

Verzekeraar Interpolis heeft momenteel een test lopen waarin ze groene daken aan het planten zijn bij verzekeringnemers om zo neerslagschade terug te dringen. Ze gaan dit jaar nog 70.000 vierkante meter dak beplanten met sedumplanten.

 

 

Dhr. Habing (gerichte aankoop)
9

erg goed geholpen met de verkoop van de woning. ging gezien de huidige tijd best snel.bij de aankoop zeer goed onderhandeld en een hele scherpe prijs voor mij er uitgehandeld.had nooit gedacht dat ik voor die prijs het huis zou kunnen aankopen.al met al erg tevreden.

Verkoper van Korenmolen 37
8

Goede ervaring met deze makelaar, alles vlot en netjes en volgens afspraak geregeld. Nette foto's voor de presentatie. Wij hebben dan ook het gevoel dat onze belangen goed vertegenwoordigd zijn.

Aaltje Postma-Brugging
10

zeer goede ervaringen

Lees meer
Terug
Recent bekeken